Want to know more?

Contact us

This was a home designed for two families to co-exist in together

advertisment

This is what the architect – Andrés Escobar Taller Arquitectónica – had to say about the home: "House PE is a project that starts with the idea of two families sharing one house. Each family has their own private areas but will share the social areas (dinning, living rooms, etc) of the house.

The project is located in the forest of Tapalpa Mountain Range (Sierra) in Jalisco, Mexico. The orientation of the house allows for southwest views to the mountains and a large forest reserve beyond

The topography and numerous trees on the property were a major challenge for the design, as a decision was made to preserve all the trees and to complement the natural slope.

This allowed the private rooms on the second floor as well as the common spaces on the ground floor access to the gardens.Within the hectare site there is a small pavilion for visitors adjacent to the main home.

The entire ground floor is coated with stone; the material has changed over time and has taken various colors and textures. This stone supports a steel structure that supports the top floor, which is made of clinker and doesn’t have any structural elements."

Share your comments about this Collection 0 Comments

You must be logged in to comment. Please Log in or Register.