Image Collections / Trends - Best of the Web

Evergreen Campus Reception Pavilion

Want to know more?

Contact us

Arte Charpentier Architect's designed an innovative and challenging structure for the entry to the Evergreen campus.

advertisment

Right at Paris’ doorstep, the Evergreen Campus hosts the Crédit Agricole’s head office. Multiple corporate entities share this space; the entire campus revolves around a central park that acts as its green lung.

The reception pavilion spans on 600 m2 and two levels. A familiar landmark for those who work on the campus, it also helps visitors find their way more easily. This architectural structure opens the campus to the city and is in line with the site’s environmental vocation. Nine bending radiuses were necessary for the metallic exterior’s complex design:

- The “comma”, that protects the personnel’s entries with its porch;

- The pavilion in itself, mostly glassed, by which visitors enter the site at street level and can access the campus at the first level inside.

The building manages to cohesively blend its contemporary design to create a welcoming atmosphere in a fully functional environment.

At street level visitors are welcomed under an awe-inspiring vaulted arch lit by colored LED lines showcasing different lighting patterns. At campus level a space that is largely open to the park can be used to host temporary exhibitions. It is also able to receive an audience, as was asked by the Montrouge municipality. The building’s clear and bright tones express its modern and rigorous craft.

The pavilion renews the site’s image, becomes the Evergreen campus’ store window and expresses the Crédit Agricole’s values of innovation and efficiency by displaying its architectural boldness.

Arte Charpentier led the architecture, interior design and landscaping missions on the project.

Share your comments about this Collection 0 Comments

You must be logged in to comment. Please Log in or Register.