Articles / Renovation

Between two patios

Want to know more?

Contact us

OVERCODE cut two sections out of this home during a renovation, giving it two secluded outdoor areas

The bar and long dining table give this area a café-like feeling

advertisment

Architect: OVERCODE architecture urbanism
Photography by David Foessel

From the architect: The project aims at improving the living space of a house that sits on a 100% built terrain. The house is located in a dense neighbourhood near Paris, Saint Ouen.
The existing site was divided into 3 parts: a parking space on the street level, an old workshop in the centre and a house at the back.
The house has been recently restored and shelters on the ground floor the living spaces, which were very dark due to the warehouse in front of it.
The aim of the project is to extend the living spaces of the house (bigger living room, a family room, an office space, a bedroom and a bathroom) and to gain luminosity.

advertisment

The project was conceived through an economy of means by keeping the existing structure.

First published date: 05 July 2017

More news from Trends