Articles / Renovation

Attic apartment receives sunny update

Want to know more?

Contact us

when updating this apartment, Superform Architects sought to increase natural light

The dining room sits between two building support beams. One beam is hidden thanks to a bookshelf

advertisment

Architect: Superform
Photography: Miran Kambic

About the project: The focus for this renovation project was improving natural light and, by extension, the views of the surrounding area. According to Superform, the central part of the apartment features a 'canyon' which serves to bring in natural light and direct views out to the south. This 'canyon' also features a covered terrace which offers panoramic city views.

The central part of the attic apartment serves as the main living area and as a connection point to the other rooms. While it's unconventional, it does serve to eliminate unnecessary corridors.

In the western part of the southern arm the central space expands into a bay featuring a dining room, kitchen and gym. The northern arm of the central space opens up into a wardrobe.

advertisment

First published date: 07 September 2017

More news from Trends