Articles / Apartment-design

Apartment complex gets creative with sustainability

Want to know more?

Contact us

When designing this new apartment complex, MJA Studio managed a 50% reduction in life cycle carbon, allowing them discretion when it came to the design

Viewing the complex edge-on

advertisment

Architect: MJA Studio

About the project (text supplied): MJA received development approval for this 48 apartment complex along William St in Mt. Lawley in March 2015. The corner site has excellent solar access to the North combined with city views to the South and is strategically placed halfway between both the Beaufort and Angove High Streets.

The built form is composed of three concepts, stepping white frames, a shadowbox, and dado necklace; which all directly reference contrasting contextual conditions.

Our proposal received ‘Design Excellence’ from the local authorities Design Advisory Committee which combined with the 50% reduction in life cycle carbon has meant we have met the criteria for significant discretion on height and plot ratio.

The proposal simply seeks to provide a density which will maintain its relevance in the future.

advertisment

First published date: 08 December 2017

More news from Trends